Recenzie: Fimo Staedtler Kids čierna 42 g

Ako rodič dvoch kreatívnych detí, ktorý pravidelne testuje rôzne produkty, som mal príležitosť vyskúšať modelovaciu hmotu Fimo Staedtler Kids čierna 42 g. Naša rodina je veľkými fanúšikmi modelovania a tvorenia, a preto sme sa na túto hmotu veľmi tešili.

Prvé dojmy a balenie

Fimo Staedtler Kids prichádza v malom, ale praktickom balení s hmotnosťou 42 gramov. Balenie je kompaktné, ľahko sa otvára a opäť uzatvára, čo je výhodné na opakované použitie. Hneď na prvý pohľad je zrejmé, že výrobca kladie dôraz na bezpečnosť a kvalitu, čo je pre mňa ako rodičov veľmi dôležité.

 

Práca s hmotou

Samotná hmota je veľmi príjemná na dotyk. Je mäkká a ľahko tvarovateľná, čo je ideálne pre malé detské ruky. Deti ju môžu ľahko stláčať, váľať a tvarovať bez veľkého úsilia. Veľkou výhodou je, že hmota nelepí ani sa nedrobí, čo znamená menej neporiadku a jednoduchšie upratovanie po tvorení.

 fimo-tvoreni

Napaľovanie a výsledky

Po vytvarovaní našich výtvorov sme ich podľa návodu FIMO vypálili v rúre. Výsledné výrobky boli pevné, odolné a zachovali si svoj tvar aj farbu. Čierna farba je sýta a po vypálení nestráca intenzitu,

 

Bezpečnosť a zábava

Jednou z hlavných predností Fimo Staedtler Kids je jeho bezpečnosť. Hmota je netoxická a vhodná pre deti. Deti si s ňou užijú hodiny zábavy a tvorenia bez akýchkoľvek obáv.

 

Záverom

Celkovo som s Fimo Staedtler Kids veľmi spokojný. Je to vynikajúci produkt pre deti, ktorý podporuje ich kreativitu a jemnú motoriku. Produkt by som v kľude odporučil každému rodičovi, ktorý hľadá kvalitnú modelovaciu hmotu pre svoje deti.